Leefstijlroer

Module Vooruitgang
0% voltooid

In de afbeelding hieronder zie je het leefstijlroer. Het roer is ontwikkeld door de vereniging Arts en Leefstijl. Deze vereniging vraagt aandacht voor de positieve effecten van goede voeding en een gezonde leefstijl bij bijvoorbeeld (huis)artsen, zorgverleners en patiënten. 

Op basis van het leefstijlroer en het GLI raamwerk van Slimmer is deze Beterschappen GLI gemaakt. In het leefstijlroer zie je verschillende thema’s van een gezonde leefstijl terug. In de komende maanden besteden we aandacht aan elk van deze thema’s. 

De thema’s zijn:

  • Voeding. Gezond en voedzaam eten zorgt ervoor dat je meer energie hebt, je fitter voelt en beter in je vel zit.
  • Beweging. Bewegen is goed, meer bewegen is beter! Het helpt bij het behouden en versterken van lichaamsfuncties en houdt je fit.
  • Zingeving. Zingeving heeft alles te maken met dat wat je leven betekenis geeft. Wat is nou echt belangrijk in je leven?
  • Sociaal. Sociale connecties zijn heel belangrijk voor onze emotionele en fysieke gezondheid.
  • Ontspanning. Als je constant bezig bent kan je hoofd overprikkeld raken. Dit heeft niet alleen gevolgen voor je productiviteit en creativiteit maar ook voor je gezondheid. 
  • Slaap. Door voldoende te slapen zit je beter in je vel. Slaap je slecht, dan heeft dit een negatieve invloed op je voeding en je beweging.

Het leefstijlroer geeft handvatten om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl.

Je staat zelf aan het roer en kan zelf bijsturen. De ene keer wat meer richting voeding en beweging, de andere keer wat meer richting zingeving en ontspanning. 

Het leefstijlroer is altijd in beweging en het geeft je richting bij je gezonde leefstijl. Alle onderdelen staan met elkaar in verbinding.