Serie van 3 succesverhalen: vandaag het verhaal van Anuschka

In deze serie van 3 succesverhalen lees je wat deelname aan één van onze leefstijltrajecten kan betekenen. Vandaag starten we met het verhaal van Anuschka. Zij schreef zich in voor ons groepsprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI).

‘Ik schreef mij in voor de Beterschappen GLI met de volgende redenen: ik wilde kijken of ik met dit leefstijltraject mijn voeding kon aanpassen, en op die manier mijn bloeddrukmedicatie zou kunnen verminderen. Ik schreef mij ook in om meer inzicht te krijgen in wat ik aan mijn eetpatroon kon veranderen om af te vallen, want het lukte mij tot nu toe zelf niet zo goed om dat te bereiken.
Ik kreeg door dit leefstijltraject inzicht in het hele proces. Ik wilde zo graag afvallen maar dit was niet het éérste wat veranderde.

  • Allereerst veranderde wat ik van dag tot dag zelf deed. Ik was anders gaan eten en meer gaan bewegen.
  • Toen voelde ik mijn bloeddruk lager worden, op het vervelende af. Ik heb op aanraden van het Beterschappen team met mijn nefroloog overlegd.
  • Mijn nefroloog adviseerde me om mijn bloeddruk medicatie te halveren. Je hoopt wel op een dergelijk effect, maar dit kwam voor mij als een totale verrassing.

Op dit moment denk ik: ik kijk eerst wel wat er gebeurt op andere niveaus dan alleen maar focussen op afvallen. En ook het afvallen gebeurt nu langzaam maar gestaag. Ik ben benieuwd wat er nog meer gaat volgen. In de eerste 6 weken al dit resultaat. Wauw!’

Je gezondheid verbeteren door je leefstijl aan te passen werkt dus echt. Dat wisten wij natuurlijk al. Maar na bijna 20 jaar werkzaam te zijn als diëtist vind ik het nog steeds één van de allermooiste onderdelen van mijn werk als iemand dergelijke gezondheidsresultaten bereikt. Of het nou medische, fysieke of mentale resultaten zijn, deze stappen vooruit in gezondheid motiveren ons enorm om door te gaan met wat we doen: het aanbieden van leefstijlcoaching voor diegenen die ondersteuning zoeken om door middel van leefstijlaanpassingen hun gezondheid te verbeteren.

Maar er moeten nog veel meer mensen worden bereikt om hun leefstijl en gezondheid te verbeteren. Er moet zowel binnen als buiten de spreekkamer meer aandacht komen voor leefstijl. Gelukkig ontstaan er steeds meer mooie leefstijl initiatieven. Zo lanceerde nieren.nl, het online platform voor nierpatiënten van de NVN en de Nierstichting, vorige week hun nieuwe webpagina nieren.nl/gezond-leven. Hier worden nierpatiënten geïnformeerd en geïnspireerd over een gezonde leefstijl. En we zijn heel trots dat Beterschappen hier ook onderdeel van is. Ook goed om te weten is dat in juni nieren.nl een aantal webinars over gezonde leefstijl organiseert: ‘Lekker fit de zomer in!’. Een serie van 3 webinars over gezond leven waarin zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen praktische tips delen en vragen beantwoorden. Via nieren.nl kun je je inschrijven voor deze webinars.

Wil je zelf ook succes behalen door een gezondere leefstijl? En kun je daar best wat ondersteuning bij gebruiken? Kijk op onze site hoe we je daar in kunnen ondersteunen. Een enthousiaste groep deelnemers is inmiddels al enkele weken goed bezig in ons groepsprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). We zijn momenteel met de werving bezig voor onze tweede GLI groep. Er zijn nog plekken vrij! Geïnteresseerd? Of ken je iemand die dat wil? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met Femke om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen.

Met gezonde groet,
Femke van Beterschappen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beterschappen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches