Recept: Shakshuka

Shakshuka is een gerecht wat vanuit het Midden-Oosten is komen overwaaien. Het is ontzettend gezond omdat er veel groenten in zitten. Het idee is dat de eieren als het ware gepocheerd worden in de groenten saus. Dit recept is een eigen versie die we thuis altijd eten, maar je kunt er natuurlijk ook je eigen draai aan geven.

Ingrediënten (3 personen):

  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml passata
  • 3 eieren
  • Shakshuka kruiden (verkrijgbaar in de supermarkt) óf:
    • 1 tl paprikapoeder
    • Halve theelepel komijnpoeder
    • 1 tl karwijzaad
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: Feta 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en paprika in kleine blokjes. 
  2. Verhit in een hapjes pan of een andere pan met dikke bodem een scheut olijfolie. 
  3. Fruit eerst de ui en de knoflook een paar minuutjes aan. Voeg vervolgens de aubergine en paprika blokjes toe. Schep regelmatig om en bak totdat de groenten wat zachter zijn geworden. 
  4. Voeg de kruiden toe aan de groentenmix en bak nog eventjes aan. Voeg daarna de passata toe aan de groenten en laat dit eventjes pruttelen. 
  5. Zodra de saus pruttelt kunnen de eieren toegevoegd worden. Maak hiervoor eerst met een spatel kleine holletjes in de groentemix. Breek de eieren open en laat het ei vallen in de holletjes. 
  6. Doe nu een deksel op de pan en wacht tot de eieren gestold zijn. 
  7. OPTIONEEL: Verkruimel een beetje feta over de de shakshuka. Wacht totdat de feta wat zachter is geworden en het is klaar!

Serveer de shakshuka met wat brood naar keuze (optioneel). Zelf eten we het vaak met een volkoren broodje. 

Eet smakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beterschappen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders