Recept: Paddenstoelenstoofpot met aardappelpuree

Paddenstoelenstoofpot met aardappelpuree (2-3 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram paddenstoelenmix 
  • 700 ml water
  • 1-2 groentebouillonblokjes minder zout van Damhert
  • 3 stuks bospeen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 takjes rozemarijn (kan ook gedroogd)
  • 2 takjes tijm (kan ook gedroogd)
  • 1 el bloem (optioneel: dit maakt het stoofpotje wat dikker)
  • 750 gram kruimige aardappelen 
  • 250 ml melk
  • Klontje boter
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Maak de bospeen schoon en snij in stukken. Snij ook de paddenstoelen uit de mix in kleinere stukken. Snipper de sjalotten en de knoflook. 
  2.  Neem een pan met een dikke bodem en verhit een scheut olijfolie. Fruit de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de paddenstoelen en bospeen toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de groenten en voeg de kruiden toe. Laat het mengsel nu ongeveer 30 minuten pruttelen. 
  4. Kook ondertussen de aardappelen gaar en giet ze af. Voeg vervolgens de melk en het klontje boter toe en stamp dit tot een egale puree. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.  
  5. Als je van een wat dikker stoofpotje houdt, voeg dan een beetje bloem toe en roer goed door. Laat nog heel even indikken en dan is het stoofpotje klaar! 

Het originele recept is te vinden op de website van simpele recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beterschappen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches