Hummus, wat voornamelijk bestaat uit kikkererwten, wordt de laatste tijd steeds populairder. Het is een hele veelzijdige spread: je kan het gebruiken om wortels of pitabrood in te dippen, als broodbeleg, of zelfs als toevoeging aan je salade. Binnen 5 minuten heb jij je eigen hummus gemaakt!
Wat heb je nodig: keukenmachine/staafmixer
Ingrediënten (4 personen):
- 400 gram kikkererwten (1 blik)
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels tahin (sesampasta)
- ½ citroen
- Een scheut olijfolie
- Lekker veel komijn
- Andere kruiden (paprikapoeder, peper) en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
- Pers de halve citroen uit en snijd of pers de knoflook fijn
- Doe alle ingrediënten in een mixer
- Voeg beetje bij beetje 3 tot 4 lepels olijfolie aan het mengsel toe, en kruiden naar smaak
- Mix totdat het een gladde hummus is geworden. Voeg nog olijfolie of water toe tot de gewenste dikte is bereikt
- Leg eventueel nog wat kikkererwten bovenop de pasta voor garnering
Eet smakelijk!