Recept: Huisgemaakte Hummus

Hummus, wat voornamelijk bestaat uit kikkererwten, wordt de laatste tijd steeds populairder. Het is een hele veelzijdige spread: je kan het gebruiken om wortels of pitabrood in te dippen, als broodbeleg, of zelfs als toevoeging aan je salade. Binnen 5 minuten heb jij je eigen hummus gemaakt! 

Wat heb je nodig: keukenmachine/staafmixer

Ingrediënten (4 personen):

  • 400 gram kikkererwten (1 blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • ½ citroen
  • Een scheut olijfolie
  • Lekker veel komijn
  • Andere kruiden (paprikapoeder, peper) en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
  2. Pers de halve citroen uit en snijd of pers de knoflook fijn
  3. Doe alle ingrediënten in een mixer
  4. Voeg beetje bij beetje 3 tot 4 lepels olijfolie aan het mengsel toe, en kruiden naar smaak
  5. Mix totdat het een gladde hummus is geworden. Voeg nog olijfolie of water toe tot de gewenste dikte is bereikt
  6. Leg eventueel nog wat kikkererwten bovenop de pasta voor garnering
Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beterschappen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders