Ik kan niet zonder een sportclub

Tot midden in mijn studententijd was ik altijd lid van een sportclub. Judo, basketbal, kung fu, zeilen en weer kung fu. Toen heb ik het jaren zonder sport geprobeerd, met beperkt succes zelf rennen, opdrukken en fitnessen.

Tot ik het in 2012 weer oppakte met een hardloopclubje in het Haagse Bos. Sindsdien werkt het weer! Er was een dipje toen ik verhuisde, een erg drukke baan koos en ook nog eens vader werd. Het hardlopen zakte weg tot in het weekend een rondje… als het lekker weer was… als ik tijd had.

In 2016 gooide ik het roer om wat betreft mijn gezondheid. Ik begon met voeding en al snel kwam er weer een sportclub bij. Crossfit deze keer. En het werkte weer! Sterker nog, de combinatie verbeterde zo’n beetje alles aan mijn gezondheid. Bakken energie, alle labwaarden van mijn nieren de goede kant op. Spierpijn natuurlijk ook, maar ook volop gezelligheid en high fives na de workout of the day. Dure grap wel, ik moest allemaal nieuwe smallere kleding kopen.

Sinds die tijd heb ik bijna altijd een sportclub gehad. Dan laat ik het weer schieten. Ik ben ten slotte fit, ik pas in mijn strakke spijkerbroeken en ik heb zoveel anders te doen. Ik kan ook zelf wel een rondje rennen en opdrukken. Een half jaar later mag ik weer aan de bak. De knoopjes van de slim fit overhemden kunnen niet meer dicht. Dan zoek ik weer een cluppie…

Met Corona gebeurde precies hetzelfde… en nu heb ik weer een cluppie. Ze rennen marathons, triathlons en we doen meerdere keren per week samen workouts via Zoom. Het is ook super gezellig. (Jasper, als je dit leest, wat ben je een gangmaker!). Ik hou ze met moeite bij in een ‘kort’ trainingsrondje van 10 km. Ik voel me weer stukken beter.

Hoe staat het met jouw eigen gezondheid, voeding en beweging? Kun je wel een cluppie gemotiveerde mensen om je heen gebruiken? Wekelijks een vaste beweegles? En persoonlijke coaching? Gewoon vanuit huis via videobellen?

We hebben nog een paar plekken beschikbaar in ons ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie’ groepsprogramma voor nierpatiënten met overgewicht. Om het vergoed te krijgen moet je een BMI van 25 of hoger hebben. Dat heb je trouwens al gauw als je niet in de strakste spijkerbroeken past. Je zorgverzekering betaalt dan alle kosten. Nieuwe spijkerbroeken moet je helaas zelf betalen. Of misschien heb je ze nog achter in je kast liggen?

Geïnteresseerd? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met Femke

PS: Wat is BMI? De ‘Body Mass Index’ is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De formule is je gewicht in kilogram gedeeld door je lengte in meters in het kwadraat. Als je 66 kg en 1.62 meter lang bent dan heb je dus een BMI van 25.1 kg/m2.

PPS: Hou je ook niet van rekenen? Reken dan je BMI hier uit. Zit je er net onder? Ik begrijp dat sommige huisartsen dan adviseren om een paar glazen water te drinken voor het wegen 😉

PPPS (ja we gaan maar door): Is je BMI echt flink lager? Gefeliciteerd! Toch heb je als nierpatiënt een torenhoog risico op hartaanvallen, beroertes en diabetes. De Gecombineerde Leefstijlinterventie is opgezet om mensen te helpen om die risico’s te verminderen. Die van ons bovendien speciaal voor nierpatiënten. 

We werken graag met mensen die er voor kiezen om zelf te investeren in hun grootste kapitaal, gezondheid. Als de basisverzekering niet vergoedt zijn de kosten 835 euro voor 2 jaar begeleiding, waarvan het eerste half jaar minstens wekelijks. Net als bij een sportclub kun je natuurlijk in perioden betalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beterschappen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches