Ik had het niet verwacht, zo een snelle stijging in nierfunctie. Het verhaal van deelneemster Marjan

Deze week het verhaal van Marjan. Het laatste verhaal in de serie van 3 succesverhalen. Lees wat deelname aan de de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor haar heeft betekent.

‘Ongeveer twee jaar geleden bezocht ik bij de nierpatiëntenvereniging een avondlezing van Beterschappen over gezonde voeding bij nierschade. Daar hoorde ik over de verschillende manieren van leefstijlcoaching die door Beterschappen aangeboden werden. Ik had in die tijd al veel geïnformeerd naar bestaande leefstijlprogramma’s en las veel over de effecten van leefstijl op de gezondheid. Ik wist volgens mij al best veel over een gezonde leefstijl. Toch hoopte ik ergens nog meer te kunnen leren over gezonde voeding bij nierschade en te onderzoeken op welke manier ik mijn leefstijl en gezondheid een boost kon geven. Mijn doel was een gezondere nierfunctie te krijgen onder andere door af te vallen en om nog meer gezonde voedingskeuzes te maken. En daar zocht ik ondersteuning bij. Vier maanden geleden heb ik mij aangemeld voor het online groepsprogramma van Beterschappen, de GLI. En drie maanden geleden ben ik gestart met de groep.

  • In 6 weken is mijn nierfunctie echt vooruit gegaan. Mijn eGFR is van 50 naar 62 gestegen en mijn creatinine is gedaald van 105 naar 88 umol/l
  • Mijn totaal cholesterol is gedaald van 6,5 naar 5,6 mmol/l

Ik ben zo blij met deze resultaten. Ik had niet verwacht dat ik dit in zo’n korte tijd met leefstijlaanpassingen zou bereiken. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Beterschappen ben terechtgekomen en met het leefstijlprogramma ben gestart.’

Raak je ook geïnspireerd door deze verhalen? En wil je aan de slag om door leefstijl gezonder te worden? We delen graag een voorproefje met je. Voor Wisselwerking, het ledenblad van de Nierpatiënten Vereniging Nederland, schreef Femke een gast rubriek in de serie ‘aan de kook’. Met behulp van een paar kleine aanpassingen is het ingestuurde recept van Carlien omgetoverd tot een niervriendelijke variant. Duik de keuken in en probeer het recept voor het lekker pompoenprutje zelf uit! We herinneren je ook graag nog even aan de leefstijl webinars van nieren.nl ‘Lekker fit de zomer in!’. Je kunt je op de site van nieren.nl nog inschrijven voor de tweede webinar ‘Lekker(s) op je bord’ van woensdag 23 juni. Tijdens dit webinar over voeding hoor je meer over hoe je gezond en lekker kunt eten als nierpatiënt.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan ons groepsprogramma, de GLI? Kijk voor meer informatie op www.beterschappen.nl of kom net als Marjan eens vrijblijvend kennismaken bij een lezing of (nu in coronatijd) tijdens een online kennismakingsgesprek. Er zijn nog plekken vrij voor de GLI groep die na de zomer start. Geïnteresseerd? Of ken je iemand die dat wil? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met Femke om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen.

Met gezonde groet,

Femke van Beterschappen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beterschappen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders