5 lessen over online groepsprogramma’s

Beste vrienden, geïnteresseerden, cliënten en partners,

Kan dat? Een online groepsprogramma waarin je elkaar echt leert kennen, elkaar helpt motiveren, puur via videobellen. Dat vroegen wij ons vorig jaar maart af toen Corona net begon.

Intussen weten we zeker dat het kan. Onze deelnemers bevestigen het met mooie reviews en hoge scores (een 9.3 gemiddeld). Ook hebben ze nog steeds onderling Whatsapp groepen en organiseren ze zelf online reünies.

Het vereiste wel heel wat aan onze kant. De 5 belangrijkste lessen die we leerden passen we nu toe in de Beterschappen GLI voor nierpatiënten met overgewicht.

1. Het is niet hetzelfde als fysiek
Een online programma is niet voor iedereen. Je weet het als je met collega’s online vergadert of met vrienden videobelt. Of als je work-outs doet van Nederland in Beweging, een App of Youtube. Het gaat prima, maar vereist extra inspanning en motivatie.

2. Geen reistijd is een enorm voordeel
Een alles-of-niets verschil voor deelnemers die niet dichtbij wonen. En zelfs als je vlak bij een van onze locaties woont, scheelt het al gauw een uur per contactmoment. 

3. Vaak splitsen in groepjes van 2 of 3
Mede-deelnemers leer je normaal gesproken ook kennen tijdens inloop, uitloop en pauze. Om die momenten te creëren, bouwen we veel ‘break-outs’ in het programma in. Je spreekt elkaar dan in groepjes van 2 of 3. 

4. Meer dan de helft van de tijd interactief
Wanneer de spreker tijdens fysieke workshops alleen maar blijft zenden, dwaal je sneller mentaal af. Bij online workshops is dit niet anders, dan ga je bijvoorbeeld je mail beantwoorden en zijn we je echt kwijt. Daarom houden wij het interessant en interactief!

5. Alle kanalen
Sommige mensen mailen graag, anderen vinden een chat of whatsapp fijn, of juist een audio of videogesprek. De een print graag uit, de ander laat alles in de online leeromgeving. Wij zorgen ervoor dat er goede communicatie is via al deze kanalen. 

We vinden het ook heel belangrijk om steeds onze deelnemers om wensen en feedback te vragen. Dat doen we altijd met een korte vraag om een ‘cijfer’ en ‘tips en tops’. We zijn ook benieuwd naar wat mensen die nog niet aan een traject van ons deelnemen belangrijk vinden. Wil je ons hierbij helpen? Heb je iets wat je erg belangrijk vindt bij online samenwerking? We horen graag van je via het contactformulier op www.beterschappen.nl

Wil je zelf ook aan gezondere voeding en leefstijl werken en kun je daar best wat ondersteuning bij gebruiken? Of ken je iemand die dat wil? Kijk op onze website www.beterschappen.nl hoe wij je daarin kunnen ondersteunen. We starten bijna met onze ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie’, het groepsprogramma voor nierpatiënten met een te hoog gewicht. Er zijn nog een paar laatste plekken vrij. Geïnteresseerd? Dan kun je op onze website een vrijblijvend adviesgesprek met Femke inplannen.   

Met hartelijke groet,

Eddie van Beterschappen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beterschappen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches