Over ons

Femke, Eddie en team

Femke is nierdiëtist, leefstijlcoach en eerstelijns diëtist. Ze geeft les aan diëtetiek en geneeskunde opleidingen en begeleidde al meer dan 1.000 nierpatiënten. 

Eddie is ruimtevaartingenieur, ondernemer, ondernemerscoach en nu ook leefstijlcoach. In 2016 verbeterde Eddie zijn eigen gezondheid met voeding en leefstijl. Dat wil hij ook voor andere nierpatiënten.

Eerst schreef hij met Femke en zijn nefroloog een bijscholings-artikel voor artsen over voeding en nierschade. Er bleek al zoveel kennis te zijn, maar die kwam niet bij patiënten. Samen met Femke richtte hij in 2018 Beterschappen op om dat te veranderen. 

Intussen zijn we een echt team, met een flexibel team om ons heen van leefstijlcoaches, diëtisten, psychologen, fysiotherapeuten en artsen met kennis van leefstijlgeneeskunde én nieraandoeningen.

We werken samen met o.a. de Nierpatiëntenvereniging, Nierstichting, Patiëntenfederatie, VWS, LUMC, UMCG, heel veel gedreven zorgverleners en natuurlijk onze eerste deelnemers. 

Onze missie is dat er in 2040 geen transplantatiewachtlijst meer is, dat dialysecentra moeten krimpen of sluiten. Dat betekent al veel eerder minstens 100.000 mensen met nierschade helpen om hun nierfunctie te behouden en weer meer controle te krijgen over hun gezondheid. Ben jij er één van?