5-daagse Meer Groenten-Challenge

Je weet dat groenten gezond zijn en dat het goed voor je is om er veel van te eten, maar je weet ook dat het soms lastig kan zijn om er genoeg van binnen te krijgen.

De challenge gaat niet over hoeveel gram dan precies.

Ook gaat het niet over meer groenten in het avondeten.

We beginnen bij de makkelijkste (en meest over het hoofd geziene) manier van meer groenten binnenkrijgen.

Meer groenten eten tijdens de rest van de dag. Als snack, bij de lunch, bij ontbijt, etc.

Zo krijg je zomaar een pond groente binnen. Oeps. Zeiden we nu toch iets over hoeveel gram? De 250 gram van het Voedingscentrum is prima hoor, maar meer is echt beter kan iedere voedingswetenschapper je vertellen. 

De gemiddelde Nederlander eet 131 gram groente per dag. Eén snoeptomaatje weegt 10 gram. Met een handje snoeptomaatjes erbij ben je al aan het doel van het Voedingscentrum. Of eet er een komkommer bij, die weegt zo’n 400 gram. 

Het gaat ons er niet om hoeveel je vandaag of morgen binnenkrijgt. Wat je echt wilt is stap voor stap praktische gewoontes opbouwen die je kunt volhouden.

Zodat je cholesterol verbetert door de vezels in de groente. Zodat je je bloeddruk structureel verbetert. Zodat je meer energie krijgt. 

En zodat je ervaart dat een gedeelte van je gezondheid wél zelf te beïnvloeden is.

We maken het je makkelijk met 5 dagen lang een tip in de mail met een korte video en een simpele opdracht. Die noemen we dan een ‘challenge’.

Wellicht kun je daarna één van die 5 tips gelijk makkelijk volhouden. Dat is nog eens gezondheidswinst!

Let op: Als je nierfunctie erg laag is, denk aan 10-20%, kun je grote problemen krijgen als je opeens veel meer groenten en dus kalium binnenkrijgt. Groenten en kalium zijn juist goed voor je bloedvaten en bloeddruk, maar als je nieren zo slecht werken dat ze kalium niet voldoende uit je bloed kunnen filteren kun je hartkloppingen krijgen of erger. Is je nierfunctie lager dan 30%, overleg dan eerst met je nefroloog voordat je deze challenge gaat doen.

Schrijf je hier in voor de Meer Groenten-Challenge

Beterschappen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders