LUMC Leefstijlcoaching na transplantatie

Vanuit het LUMC heb je een online vragenlijst over leefstijl toegestuurd gekregen met vragen over voeding, beweging, slaap, stress, en roken. Na het invullen van deze vragenlijst heb je een rapportage ontvangen. Deze rapportage geeft een indruk van je leefstijl en waar de mogelijke verbeterpunten voor je liggen. Je bent bij Beterschappen terechtgekomen omdat je ondersteuning en coaching zoekt bij deze verbeterpunten. Interesse in deze coaching? Plan vrijblijvend een adviesgesprek in.

Waarom leefstijlcoaching?

Met een gezonde leefstijl voel je je fitter en zit je lekkerder in je vel. Daarnaast vermindert het ook de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes mellitus. Ook heeft het een gunstig effect op je levensverwachting en hoe lang je transplantaat blijft werken. Veel getransplanteerden zijn al goed bezig met hun leefstijl. Er zijn ook getransplanteerden die hun leefstijl willen verbeteren, maar nog zoekend zijn op welke wijze dat te doen. Dagelijkse gewoonten veranderen blijkt in de praktijk namelijk geen gemakkelijke opgave.

Wat houdt het in?

Samen met het LUMC hebben we een netwerk van coaches opgezet. Deze coach kan je ondersteunen met herstellen na een transplantatie en het verbeteren van je leefstijl. Mocht je een eenmalig adviesgesprek willen hebben of gecoacht willen worden en hiermee je leefstijl verbeteren, dan brengen wij je in contact met één van de coaches binnen het netwerk. 

  • Start met een vrijblijvend kennisgesprek met een van de coaches
  • Vervolgens besluit je of je verdere begeleiding wilt. Ook verder in het traject kun je op ieder moment stoppen
  • 3 tot 6 gesprekken binnen een jaar om je eigen leefstijldoelen te bereiken 
  • Toegang tot online modules over leefstijlonderwerpen waar je mee aan de slag wilt gaan (voeding, bewegen, slaap, voedselveiligheid, etc.)  
  • De coach rapporteert aan je eigen arts, zodat de leefstijlbegeleiding ook echt onderdeel wordt van de totale behandeling

Videobellen vanuit huis is de standaard. Wil je toch graag een keer fysiek afspreken, dan kan dat in een veilige setting in de persoonlijke praktijkruimte van de coach.

Zo meld je je aan

Plan via onderstaande knop een vrijblijvend adviesgesprek in met onze coach. 

Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en bespreken we samen je deelname aan het programma.

De kosten voor de coaching vallen onder dieetzorg en worden vanuit de basiszorgverzekering vergoed (3 behandeluren per kalenderjaar). Sommige zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering een grotere dekking.

Beterschappen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches