Eén op één begeleiding

Wat is het?

Denk je dat individuele begeleiding meer bij je past dan een groepsprogramma? Dan bieden we je graag de mogelijkheid tot één op één begeleiding aan door nierdiëtist en leefstijlcoach Femke Vlieland.

Het uitgangspunt van deze begeleiding is online. Dit betekent dat alle gesprekken via videobellen zullen verlopen. Geef je toch de voorkeur aan een fysieke afspraak? Dat kan op de spreekuurlocatie van Femke in Oegstgeest. 

Hoe kan ik mij aanmelden?

  • Plan via onderstaande knop een vrijblijvend adviesgesprek aan. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen over deze begeleiding en plannen we indien gewenst een eerste afspraak in.
  • De eerste afspraak duurt 60 minuten. Hier bespreken we samen je persoonlijke hulpvraag. Ook wordt er naar je gezondheidssituatie gekeken, analyseren we bloed- en urineonderzoek en bespreken we indien nodig je medicatie. Samen met jou wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld. Ook worden overige relevante leefstijlfactoren zoals beweging, slaap of stress hierin meegenomen. Dit uitgewerkte advies op maat krijg je dan binnen 5 werkdagen na de eerste afspraak toegestuurd.
  • De vervolgafspraken duren 15-30 minuten. Hier wordt besproken hoe de voortgang is. Ook coachen we je bij het veranderen van je voedingsgedrag en komen indien nodig overige leefstijlfactoren aan bod. Het aantal vervolgafspraken stemmen we uiteraard samen verder af.
Je kunt deze één op één begeleiding starten zonder verwijzing van je arts. Als je geen verwijsbrief hebt, bereid je dan voor op de eerste afspraak door zelf te beschikken over een recent medisch overzicht (medicatie, bloed- en urineonderzoek, medische diagnoses etc.).

Kosten één op één begeleiding

Vanuit de basisverzekering worden 3 uur begeleiding per jaar vergoed. Hou er rekening mee dat hierbij wel je eigen risico wordt aangesproken. Vanuit je aanvullende verzekering wordt er in veel gevallen meer dan 3 uur vergoed.

Ervaringen van deelnemers

Gemiddelde beoordeling: 9.3

Beterschappen verandert denken in doen.

De informatie is overzichtelijk en zet aan tot actie. Een jaar geleden gebruikte ik nog een combinatie van bloeddrukverlagers. Nu kan ik, na overleg met mijn arts, deze medicijnen flink verlagen. Met goede voeding en de juiste leefstijl is het dus écht mogelijk zelf je bloeddruk omlaag te brengen.

Lees het volledige artikel van ledenblad Wisselwerking van de NVN hier.
Viola
Groepsprogramma
Met haalbare doelen zet ik nu nog steeds stappen naar een betere gezondheid.

Ik focus mij op dagelijks meer bewegen, voldoende groenten eten en voel mij hierin gesteund door jullie praktische adviezen. Het is heel waardevol dat ik ook na afloop van de cursus in contact ben gebleven met mijn mede-cursisten.
Ineke
Online groepsprogramma
Deelname aan het Beterschappen programma heeft mij meer inzicht gegeven in mijn gezondheid.

Eigenlijk wist ik heel weinig over voeding in de pre-dialysefase waarin ik zit, behalve dat zoutbeperkt eten goed is. Ik eet nu veel bewuster, veel meer groente en fruit en nagenoeg geen vlees. Gecombineerd met meer bewegen zorgt dat er voor dat ik dagelijks veel meer energie heb. Nu zet ik een kookclubje op om samen met anderen lekker en gezond te eten.
Peter
Online groepsprogramma